Tuesday, February 27, 2018

Deplasmanda Türkspor FK´ya karşı

Türkiyemspor Berlin Landesliginin 18. haftasında Türkspor FK'yla karşı karşıya gelecek. Ama Dikkat! Maç 4 Mart Pazar günü normalden daha erken bir saatte yani saat 12:00 ‘de Poststadyum'da oynanacak.

Türkspor Türkiyemspor’a karşı: Berlinli futbolseverler bu iki ismi yan yana görünce 80 ve 90’lı senelerde binlerce taraftarın önünde oynanan Kreuzberg derbilerini hatırlıyorlar. Fakat Pazar günkü rakibin, 1965'te Türk göçmenler tarafından kurulan en eski kulüple hiçbir ortak yanı yok. Türkspor FK, henüz 2016 sonundan beri top koşturuyor bu ligde. Türkyurt ve Galatasaray Spandau kulüplerinin birleşmesinden çıkan yeni bir kulüptür Türkspor FK. 




Türkspor FK, sezon başlangıcından önce sezonun favorilerinden biri oldu, ancak ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı. 2018 senesinin iki lig maçını kaybetti. Buda puan durumu etkiledi. Türkspor 3. sıradan 5. sıraya düştü. Ancak Türkspor FK’nın ne kadar iyi bir futbol oynayan bir takım olduğunu Türkiyemspor sezonun ilk yarısında öğrenmiş oldu. Kendi sahasında oynayan ve son dakikaya kadar çekişmeli geçen maçı Türkiyemspor 3:2 kaybetti. Türkiyemspor son iki haftanın net galibiyetlerden sonra Türkspor´a karşı maça titiz bir şekilde hazırlanıyor. 

4 Mart Pazar
Saat: 12:00
Türkspor FK vs. Türkiyemspor
Poststadyum

Total Pageviews