Friday, February 02, 2018

Türkiyemspor son 16’da

Türkiyemspor'un geçmişine, Berlin Kupadaki başarılarıları damgasını vuruyor. Üç kez mavi ve beyazlı Kreuzbergliler bu kupayı kazandı. Ancak son yıllarda kupa başarıları eksik. Ama bu sene Türkiyemspor, yarı çeyrek finale kadar yükseldi. Tur 14 Şubat'ta oynanıyor. Kreuzberg´deki Blücherplatz sahasında oynayacak maçta rakipse son senenin kupa şampiyonu BFC Dynamo.



Türkiyemspor'sız Berlin Kupası'nı hayal etmek zordur. 1988-1991 yılları arasında Türkiyemspor'un katılımı olmaksızın kupa finali gerçekleşmedi. Kupa üç kere Kreuzberg'e getirildi ve daha sonra DFB Kupasında (Alman Futbol Federasyon Kupası) Berlin şehrini Türkiyemspor temsil etti. Türkiyemspor’un son 2001 Kupa finalinde rakibi yine Berlinden bir kulüp olan SV Yeşilyurt oldu. Artık var olmayan bir kulüp.

Uzun zamandır Türkiyemspor, kupada seksenli / doksanlı yılların başarılarına devam edemedi. Son birkaç yılda, kulüp ilk turlarda elendi. En son Türkiyemspor, 2010/2011 sezonunda, yarı finalleri kadar yükseldi ve BFC Dynamo'yla Hohenschönhausen'de bir araya geldi. O zamanlar BFC Dynamo hala Oberliga'da (5.Lig) , Türkiyemspor da Regionalliga'da (4.Lig) daha yüksek bir seviyede oynuyordu. Buna rağmen, BFC net 3-0’lık bir galibiyetle maçı almıştı. Şimdi Türkiyemspor 14 Şubat'ta bir alt ligde (7. Lig) oynayan kulüp olarak ve Regional liginde (4.Lig)  yer alan Dynamo'yu konuk ediyor. 

Yine alt ligde olan takım kazanabilir mi? 

Total Pageviews