Saturday, January 24, 2015

Türkiyemspor Kadın takımı finalde

Almanya’nın başkentinde Berlin’de Türkiyemspor kadın takımı Landesligin salon turnuvasında eleme maçlarında namağlup final turuna yükselmeyi başardı. 5 te 5 yapıp kalesinde hiç gol görmeyen mavi-beyaz ekip Berlin’in en önemli haftalık spor gazetesinde „Fußballwoche“ manşet konusu oldu. Türkiyemspor´un başarılı oyunundan sonra „Türkiyemspor in Topform“ yani ‘’Türkiyemspor formunun zirvesinde’’ başlığına layık görüldü. Turnuvanın en çok gol atan oyuncusu yine Türkiyemspor´dan geldi: Lara. Lara daha önce Azerbaycan genç milli takım formasını giydi. Fußballwoche ayrıca Türkiyemspor´un Zeynep ve Karla isimli oyuncularından da övgü dolu sözlerle bahsetti.


Bu pazar (25 Ocak) Sporthalle Schöneberg (Sachsendamm 12, 10289 Berlin) salonunda Landesligin saat 13´te final maçı oynayacak. Altı takım finale katılmaya hak kazandı. Bütün takımlar birbirleri ile karşılaşacak. Katılan takımların listesi şöyle: SV Adler, SV Seitenwechsel, Borussia Pankow, Stern 1900 II, Berliner TSC und Türkiyemspor. Turnuvada birinci ve ikinci olan takımlar 8 şubatta gerçekleşecek Berlin Master salon turnuvasında oynamaya hak kazanacak, üçüncü ve dördüncü takımlar ise 30. Ocak’ta gerçekleşecek olan Master-eleme turnuvasında yer alacak.

Pazar gününün ilk maçı SV Adler ve SV Seitenwechsel arasında oynanacak. Türkiyemspor´un ilk maçı saat 13:12 de başlıcak. İlk rakip ise Borussia Pankow. İkinci maç saat 13:36 SV Adler ile oynayacak. Üçüncü karşılaşma ise saat 14:12 başlayacak ve Türkiyemspor Stern 1900 II takımı karşı karşıya gelecek. Saat 15:12 ise derbi maçın zamanı gelecek. Türkiyemspor ve SV Seitenwechsel iki tane Berlin-Kreuzberg takımı karşı karşıya gelecek. Turnuvanın son maçıysa saat 15:48 başlayacak ve Türkiyemspor Berliner’le TSC arasında oynanacak.

Eleme maçlarının en şık Türkiyemspor gollerini aşağıda yayınlıyoruz.






Türkiyemspor takımı Berlinli futbolseverlerin desteğini esirgememesini rica ediyor, buna desteği güzel futboluyla süsleyeceğine de söz veriyor.
Ayrıca Sporthalle Schöneberg de pazar günü Berlin kadın futbolun iki önemli turnuvası daha yer alacak. Saat 9´da en iyi Bezirksliga takımları oynayacaklar. Landesliga turnuvasından sonra da saat 17´de de Berlinlig’inin takımları top koşturacaklar.



Total Pageviews