Tuesday, November 20, 2007

Kazanarak kaybetmek


Bu nasil bir sey? Bu bir oxymoron değilmi? Saçmalamayın diyorsunuz.
Ama bu bir gerçek. Türkiyemspor Berlin bunu yaşıyor.
Ama toparlayalim:

Oberliga altıncı hafta Türkiyemspor Yeşilyurt karşı karşıya geldi ve Türkiyemspor Yeşilyurta dört gol atarak, sahasında önemli bir galibiyet aldı. Buraya kadar her sey normaldi!

Ama şimdi işler karışmaya basladı. Yeşilyurt baska bir kulüple birleşme karar aldı. Yeşilyurt yöneticiler başka kulübün yöneticileri oldular ve bu haftatan itibaren Yeşilyurt kulübünü kapattılar. Bunu da bir şekilde normal kabul edelim.

Şimdi futbol federasyonun kanunlarına bir bakalım. Eğer bir futbul kulübü sezon ortasında kapanırsa, daha önce oynadığı maçlar bir değer kazanmıyor ve geçersiz sayılıyor. Demek ki kazandığı puanlar silinmiş olacak. Bu kulübe karşı kaybedenler bir şey kaybetmiyorlar ama kazananların puanları siliniyor ve kazandıkları puanların bir değeri kalmıyor. Demek oluyor ki Türkiyemsporun Yeşilyurta karşı kazanmasının bir değeri yokmuş. Bu durumda kaybetseydik yorulmayacaktık ve hiç bir şey değişmeyecekti.

Şimdi kaybendeler gülüyorlar, kazananlar ağlıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Adalet nerde?
Eğer bu maçta bizim futbolculardan birisi sakatlansaydı bu sakatlık sayılmayacakmıydı? Ve bu futbolcu diğer maçlar da oynayamayacaktı ama sakatlandığı maç hiç oynanmamış sayılmaya devam ediyor. Yada bir ceza alsaydik, o zaman bir kaç maç cezamız olacaktı ama maç yine hiç oynanmamış sayılmaya devam ediyor. Bu durumda seyirsi aslında hiç varolmayan bir maç mı seyretmiş oluyor yada bir nevi hayal mi gördüler!

Hayır, maç gerçekti ve Türkiyemspor kazandı, bu kanun adaletsiz ve başarılı kulüplere zarar veriyor.
Biz futbol sevenler olarak sesleniyoruz, futbol federasyonuna bildirin böyle bir adaletsizligi kabul etmeyeceğiz ve kanunları hemen değistirmek gerek.
Yoksa böyle bir adaletsiz kuraller ile şampiyonluk yarışı karma karışık olacak ve sportmence mücadele eden başarılı takımlar zarar görecek. Kaybedenler kazanacak ve kazananlar kaybedecek.

Total Pageviews