Tuesday, December 13, 2011

Türkiyemspor için kurtarma planı


Adli Tasfiye başvurusu gerçekleştirdi

Uzun zamandan beri mali sıkıntı yaşayan Almanya’nın en başarılı göçmenlerden oluşan Türkiyemspor Berlin futbol kulübü, adli tasfiyede bulundu. Bu süreçte Türkiyemspor kendisini yeniden konumlandırarak, borçlarını temizlemek ve iflastan kurtulmak istiyor. Bundan dolayı Almanya’nın ünlü KÜBLER avukatlık bürosundan geçici tasfiye memuru Sebastian Laboga göreve getirildi. Bu görevdeki amaç, özellikle kulübün geleceği olan Gençlik Bölümüne daha çok önem verilmesinin gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca Adli Tasfiyede bulunulması şu anda takımların sahaya çıkmasına bir engel olarak görülmüyor.

Laboga kulüp üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Kulübün altyapısı gönüllü çalışanlar tarafından yürütülmekte olup gençler bu sosyal çalışmalarla çok sayıda ödül almışlardır’’ dedi ve ekledi: "Bu faaliyetler gelecekte daha çok önem taşıyacaktır.” Bunun sonucunda da 1. Takımının harcamaları büyük oranda azaltılacaktır.

Türkiyemspor’un mali sorunları bu gün ortaya çıkmış bir sorun değildir. Neredeyse bugüne kadar sadece Berlin'de ki Türk topluluğunun işadamlarının desteği sayesinde sportif başarılar oluşmuştur. Ama bu toplum dışında cok kültürlülüğün sembolü olan Türkiyemspor’a sahip çıkan kimse olmamıştır. Ayrıca Türkiyemspor kurumsal ayrımcılığa maruz bırakılmıştır. Bugüne kadar Yerel Belediyeden veya Büyükşehir Belediyesinden ne antrenmana uygun sürdürülebilir bir saha ne de devamlı kullanabilen bir stadyum verilmemiştir. Bu Türkiyemspor´un sportif angajmanına kalıcı bir tehdit oluşturmuştur.

Bütün bunların dışında ortaya çıkan yeni bir sorun daha takımı etkilemekte. Şu an 1. Takımda derin bir sportif kriz yaşanıyor. 2011 senesinde 4. Ligden düşen ve şu an Oberlig’de (5.Lig) top koşturan Türkiyemspor alttan ikinci sırada yer almaktadır. Antrenörlerinin işten çıkartılması, Yönetim Kurulu değişikliği ve çok sayıda futbolcusunun kulübü terk etmesinden sonra son iki yılda düşüş iyice hızlanmıştır. Bunun sonucunda 1. Takım için harcanan paralar kulübün diğer bölümlerinin harcamalarından kesilmiştir.
Laboga’nın konu hakkında ki yorumu şöyle olmuştur: ’’Maaşlar, Stad kirası, yol parası büyük bir yük olmuş ve sürekli 1. Takıma yüklü para aktarılması kulübün iç atmosferini negatif etkilenmiştir. Bunu acil bir şekilde değiştirmek istiyoruz”.

Laboga şimdi ki mevcut yönetim kurulu ve denetim kuruluyla kulüp için bir iflas planı oluşturmak istiyor. "Biz kulüp için bir çözüm bulmak adına çok yapıcı bir işbirliği içindeyiz. Genç Bölüm ve Sosyal Projelerimizi korumak ve onlar için bir gelecek yaratmak istiyoruz.“

Denetleme kurulu Başkanı Ahmet Erbaş durumu şu cümlelerle değerlendiriyor: "Biz başka bir çare göremedik. Gelecekte maddi sorunlar yaşamak istemeyen bir kulüp olarak sponsorlar için daha çekici hale geleceğiz. Ödüller aldık ve gruplardan çıktık ama neye yaradı!“ Ayrıca Ahmet Erbaş kararı savunuyor ve şöyle devam ediyor: ’’Kolay bir karar almadık, ama biz sadece bizim gençlere karşı bir sorumluk taşımıyoruz. Türkiyemspor Batı Alman tarihinin bir parçası anlamına gelmektedir. Özelikle bu kulübü Türk göçmen işçilerinin Federal Almanya Cumhuriyeti'ne göçünün 50. yılında kapatmaya kalkışıyorsak bu gerçekten kötü bir mesaj anlamına gelecektir’’.

Total Pageviews