Thursday, July 21, 2011

KREUZBERG DUR DİYOR

Semtimiz, Sarrazin’e ve medya kışkırtmalarına karşı
omuz omuza!
22 Temmuz, akşam 9’dan itibaren, Heinrichplatz’ta


Thilo Sarrazin, birkaç gün önce ZDF’nin kamera ekibiyle Kreuzberg’i dolaştı ve gittiği heryerde öfkeyle başkaldıran insanlarla karşılaştı. Sarrazin, yeni ve saldırgan bir ırkçılığın öncülüğünü yapıyor; satış rekorları kıran «Deutschland schafft sich ab» (Almanya kendini yok ediyor) kitabında, Türkiyeli ve Arap kökenli insanları genetik olarak aptal ve ekonomik anlamda verimsiz olarak tanımlıyor. On yıllarca ırkçı ayrımcılığa maruz kalan insanlardan artık «uyumu reddenler» olarak sözediliyor. Bu durumda insanların şaşkın kalmayıp başkaldırmalarından olağan ne olabilir ki?
Sarrazin’in kitabı ta başlangıcından bir provokasyon olarak tasarlanmıştır. Irkçı kişi, kendini ilgili insanlarla diyalog arayışında olan iyi bir demokrat olarak sahneleyip kendisinin cömert teklifni reddeden insanları hoşgörüsüz, medeniyetsiz ve demokrasi karşıtı olarak nitelendirir. ZDF ise, bu popülist oyunu destekliyor. «Diyalog» istediğini söyleyen televizyon kanalı, o diyaloğu daha başlamadan zehirleyip engelliyor. Neyin nasıl konuşulacağını «tabii ki» Sarrazin ve kitlesel
medya belirliyor. Sözkonusu insanlar ise, konunun kuklaları olarak kullanılıp sürekli önyargılara karşı mücadele etmek zorunda bırakılıyor.

Birçok gazetenin manşetine bakılırsa «Türkler»/«Müslümanlar» Sarrazin’i «Kreuzberg’ten kovmuş». Sorun, göçmenlerle Almanlar arasında bir çatışma olarak yansıyor haberlere. Bu doğru değil. Sözkonusu insanlar yalnız değil. Böl ve yönet oyunlarına gelmeyiz biz. Sarrazin’in ırkçılığına karşı birlikte mücadele ediyoruz, edeceğiz. Ama aynı zamanda, devletin
insanları Almanya’ya «yararlı» ve «yararsız» göçmenlere ayırıp kurumların gündelik ırkçılığına maruz bırakmasına da karşı çıkıyoruz.

Cuma akşamı, Sarrazin’in Kreuzberg ziyaterini konu alan ZDF belgeseli yayınlanacak. Mevcut medya kışkırtmalarına karşıkoymak için akşam dokuzda Heinrichplatz’ta buluşuyoruz. Herkese açık eylem, birçok Kreuzbergli sol grubun katkılarıyla gerçekleşecek. ZDF belgeselini izleyip, eleştirel bir yaklaşım sağlayacağız. Sizi de katılmaya davet ediyoruz!"

Total Pageviews