Monday, August 05, 2013

İptal edilen 2013/14 sezon açılışı Salı günü



                                                                                             

Türkiyemspor nihayet BAK 07’yi ağırlıyor


Türkiyemspor 6 Ağustos salı günü Regionallig takımı BAK 07’yle bir dostluk maçı yaparak  sezon açılışını gerçekleştirecek. Daha önce 30 Temmuz´da planlanan  sezon açılışı ve dostluk maçı yoğun yağıştan dolayı son anda iptal edildi. Daha önce satılmış olan biletler sali günü yapılacak olan maç için geçerlidir. Maçın bütün geliri iflas süreci içinde olan ve  ayakta kalmaya çalışan Türkiyemspor´a bağışlanacaktır.

Türkiyemspor Berlin gerçek  sezon açılışını 11 Ağustos’ta Club Italia takımına karşı kendi sahasında gerçekleştirecek. Ama lig başlanmadan evvel Türkiyemspor yine kendi sahasında, yani Katzbachstad da   2013/2014 kadrosunu taraftarıyla tanıştıracak hem bir hafta evvel ertelenmiş olan sezon açılışını  gerçekleştirecek.  Türkiyemspor´a yardım amacıyla sahaya çıkan takım ise: Berliner AK 07. Konuk ekip futbol sezonunu geçen hafta açmasına rağmen yine Türkiyemspor´u yalnız bırakmayarak ertelenmiş olan maçı oynayacak.

Türkiyemspor´un Başkanı Mete Şener BAK 07 kulübüne teşekkür ederek: ”Bir hafta evvel bize destek amaçlı planlanan dostluk maçını Berliner AK 07 kulübü lig maratonuna başlamasına  rağmen, bizimle bu Salı günü yine de oynayacak. Daha önce BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han 250  destek amaçlı bilet satın alarak Türkiyemspor’a destek sağladı ve  bu tutarlı  davranışından  ve  ilgisinden dolayı çok memnunuz.”

Türkiyemspor Berlin Aralık 2011´den itibaren iflas sürecini girdi ve son aylarda 22 bin Avro’nun üzerinde bir  bağış topladı. Duyarlı taraftarlar ve kulübü sevenler bu parayı Türkiyemspor´a tek bir amaç için verdi: Bu kulüp tarihe karışmasın.  Berlin’in Wedding semtinden gelen Berliner AK 07 isimli takım şu an Türkiyemspor´a destek verenler  arasında yer alacak ve Regionallig de yer alan takımıyla Türkiyemspor’un Katzbachstad’ın da konuğu olacak. BAK 07’nin  kadrosunda Türkiyemspor´da daha önce oynamış olan çok sayıda futbolcu yer alıyor. Böylece Mavi-Beyazlı taraftarların Rocco Teichmann, Henning Lichte, Tarkan Korkmazyürek, Ali Avcıoğlu ve Fatih Yiğitusağa’yla tekrar buluşma zamanı geldi.

Türkiyemspor´un 2013-14 sezon kadrosu artık  belli olmaya başladı. Harun Birol, Mustafa Gültepe, Gökhan Aydın, Serdal Keleş ve Sefa Aygündüz kadroda son sezonda olduğu gibi yer almaktadır. Genç futbolcuların yakından tanıdığı ve daha önce U17 ve U19 takımının Antrenörlüğü yapan Özkan Berber takımın başına geldi.

Dostluk Maçı
Türkiyemspor – Berliner AK
Tarihi: 6 Ağustos  Salı Günü Saat 18´de
Yer: Katzbachstad (Yeni adı Willy-Kressmann Stad) Dudenstrasse 40, 10965 Berlin
Giriş: 10 Avro, 12 yaş altındakilere giriş ücretsizdir.

Total Pageviews