Saturday, September 26, 2009

Yenildik ama başımız dik


Regionanaliga’da 9 haftada Cumartesi günü Türkiyemspor deplasmanda SV Babelsberg 03’le karşı karşıya geldi. Potsdam Berlin Derbisi olarak adlandiran maçta Türkiyemspor bugüne kadar deplasmanda üç pun yakalamak peşindeydi. Malesef bekleyiş devam ediyor. 90 dakika daha etkili ve hızlı oynayan Türkiyemspor 90+4´ yıkıldı ve maçı 3:2 kaybetti.

Berlinin yakınlarda olan Potsdam şehrinde Karl-Liebknecht stadında her şey çok güzel başladı. Bugüne kadar Potsdam´dan sadece bir puan alabilen Türkiyemspor 2. dakikada Amachaibou’la 1:0 öne geçti. 22´ dakikada SV Babelsberg 03 durumu 1:1 yaptı. Türkiyemspor birinci devrede maçı hiç bırakmadı ve sadece 2 dakika sonra hakem SV Babelsberg´in ceza sahasında bir el ile oynamasını tespit etti ve kararı penaltıydı. Mavi-beyazlı futbolcu Florian Grossert soğukkanlılıkla penaltyı attı ve Türkiyem yine öne geçti, 2:1.

İkinci devre ev sahibi takım çok daha etkili oynamaya basladı ama Türkiyem defansı dimdik yerindeydi. 47´dakikkada Babelsberg´in golcüsü Daniel Frahn’i Türkiyem defansı durduramadi ve durum 2:2 oldu. Bundan sonra Babelsberg daha etkili oynadı ama Türkiyemspor defansı onları durdurdu 94´dakikaya kadar. Babelsberg´den bir oyuncu Türkiyemspor´un ceza saha cizgisinde Türkiyem´li Enes Çabuk’a faul yaptı, herkes hakemin düdük çalması beklerken, hakemden ses cıkmadı. Enes pozisyonun ardından mücadelesine devam etti ve yüksek bacak ile topu durdurdu. Bu harekete düdük çalan hakem SV Babelsberg 03’ lehine serbest vuruşa karar verdi. Mavi-beyazlı taraftarların şaşkın bakışları arasında Enese´de kırmızı kart gösterdi. Bu yetmezmiş gibi Babelsberg serbest vuruşu kullandi, top bizim defansdan döndü, ama SV Babelsberg 03 ´lü futbolcular itiraz ederek, hakeme serbest vuruşun bir daha yapılması için baskı yaptılar. Bu sırada daha önce Enes’in faulüne maruz kalıp sakatlanan Babelsberg’li futbolcunun sahaya dönmesini isteyen hakem futbolcunun yüzündeki kanı görünce onu sahadan çıkardı. Bu karmaşık durumda hem futbolcuların hem de taraftarların tansiyonu yükseldi. Sonunda hakem serbest vuruşun kullanılması için izin verdi ve büyük bir şansızlık eseri top bir Türkiyemli futbolcuya çarparak kaleyi buldu. Durum 3:2 oldu. Golden sonra hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı. Bununla birlikte bizim hocamiz Taskin Aksoy sahaya girdi ve hakemle tartıştı.

Böylece Türkiyemspor cok iyi futbol oynamasına rağmen yine istediği üç puana ulaşamadı ve puansız olarak Berline döndü.
Türkiyem 13 puanla 9 sıraya geriledi ve gelecek hafta güçlü Hannover 96 takımını Berlin´de ağırlayacak.


Türkiyemspor: Daniel Rothe - Florian Grossert, Murat Doymuş, Enes Çabuk, Henning Lichte - David Schimmelpfennig (71. Manuel Zemlin), Norbert Lemcke - Süleyman Koc, Erkut Ergiligür (54. Hakan Çankaya), Marcus Steinwarth (83. Thomas Sabacinski) - Abdenour Amachaibou; Trainer: Taşkın Aksoy
Goller: 0:1 Abdenour Amachaibou (2.); 1:1 Anton Müller (25.); 1:2 Florian Grossert (Penaltı, 29.); 2:2 Daniel Frahn (48.); 3:2 Sven Hartwig (90+4.
)

Total Pageviews