Wednesday, February 04, 2015

3. Hatun Sürücü Günleri ve 3. Hatun Sürücü Kupası Kreuzberg´de

Hatun Sürücü anması


7 Şubat 2015, Hatun Sürücü'nün onuncu ölüm yıldönümü yaklaşmakta. Hatun Sürücü genç bir kadın olarak ataerkil yapının dışında, kendi kaderini tayin ettiği bir hayat yaşamak istiyordu ve bu düşüncesiyle ailesinin beklentilerinden ayrılmıştı. Hatun Sürücü 7 Şubat 2005'de Berlin Tempelhof semtinde bir otobüs durağında kafasına sıkılan mermilerle kardeşi tarafından infaz edilmişti.

Türkiyemspor Berlin kız ve kadın departmanı ve Türkiyemspor Dayanışma ve Kalkınma Derneği onun anısını canlı tutmak istiyor ve bu nedenle, 2013'den beri bu günü vesile ederek, oyuncularıyla birlikte, kendi kaderini tayin hakkı, yetişkin olmak ve kimlik gibi meselelerin üzerine fikir geliştirerek bunu anlamaya ve hissetmeye çalışıyor.

Bu sene anma etkinlikleri sırasında 6. Şubat´ta Türkiyemspor´un İdarehane´de sadece kadınlara ve kızlara açık olan Rol/Oyun workshoplarla önyargı, aile ve onur konularına değinilecek. Kontrovers olan rollerle katılanın kişi´nin empati kurması sağlanacak ve “yasak ve emir” aile gelenekleri, yumaşatılabilen yol arayışı ve çözüm yollarının ortaya çıkartılması hedeflenecek. Rol oyunlardan önce „Verlorene Ehre - der Irrweg der Familie Sürücü" isimli belgesel filmin gösterimi yapılacak. Aynı gün saat 15´den itibaren Türkiyemspor kız ve kadın departmanı ve Türkiyemspor Dayanışma ve Kalkınma Derneği üyeleri Schöneberg belediye binasında resmi Hatun Sürücü anma etkinliklerine katılacak.


7 Subat cumartesi günü 3. Hatun Sürücü Kupası gerçekleşecek. Anma turnuvasına Berlinden sekiz kadın futbol takımı katılacak. Katılan takımlar şöyle: Cimbria Trabzonspor, Deportivo Latino, Hansa 07, Berliner Amateure, DFC Kreuzberg, SV Seitenwechsel, Kickerinhas ve Türkiyemspor Berlin. Turnuva saat 11´de Blücherstraße 46-47 kapalı spor salonunda gerçekleşecek. Saat 16´da geçekleşecek kupa töreni oyuncu Idil Baydar´in aka Jilet Ayşe himayesinde gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat 18´den itibaren kız ve kadın bölümü üyelerinin Cafe-Kotti´de bir açık oturuma katılması öngörülüyor.

Total Pageviews