Thursday, June 07, 2018

Pazar günkü Kreuzberg derbisine doğru heyecan katlanarak büyüyor

Türkiyemspor, Berlin Landes Ligi 29. maçında Hilalspor'u ağırlıyor. Bu sadece atmosfer yaratacak olan bir Kreuzberg derbisi değil, aynı zamanda Berlin Ligi'ne çıkmak ve play off maçlarına katılmak için ligin bitimine iki hafta kala en önemli maçlardan biri olacak. Maçın başlama vuruşu Pazar günü Katzbachstadion'da saat 14:00 da gerçekleşecek.


Türkiyemspor'un böyle bir sezon yaşacağını hiç kimse öngörmedi. Teknik Direktör Lars Mrosko ile Türkiyem olağanüstü bir sezon geçirdi. Yeni biçimlendirilen mavi beyazlı ekip başka takımlara fazla şans tanımadı ve şu ana kadar 28 maçın 20’sini kazandı. Ayrıca sezon başında transfer edilen yeni forvetin performansınında büyük bir payı var. Bekai Jagne sezon boyunca 34 tane gol atarak ligdeki en iyi golcülerden biri olduğunu gösterdi. Türkiyemspor savunmasınıda iyi kurdu ve bu sayede ligin en az gol yiyen ikinci takimı Türkiyemspor oldu. Ligde sadece lider Berolina Stralau´nin defansı Türkiyemden daha iyidir. Özellikle 2018 senesinde Türkiyemspor takımında tam bir uyum sağlama gerçekleşti diyebiliriz. Bu sene şimdiye kadar  sadece bir yenilgi ve beraberlik aldı, Landesligde hiçbir takım 2018 senesinde Türkiyem'den daha iyi değildi.




Lig favorilerden biri


Hilalspor, sezon başlangıcından önce ligin  favorilerden biri olarak konuşuldu ve tam olarak bu öngörüye uygun başlangıç yaptı. 8. ve10. haftalar arasında Hilalspor ilk sıradaydı ve sezonun ilk yarısını Yeşil-Beyazlar ikinci sırada kapattılar. Ancak Italia, Mahlsdorf ve Mariendorf'a karşı alınan yenilgilerle takım geçici olarak dördüncü sıraya düşürdü. Şimdi Hilalspor 3. sırada ve Türkiyemspor'un ardında yer alırken aralarında sadece iki puan fark var.


Ne olur?


Bu derbi demek ki sadece bir derbi demek değilmiş! Maçı hangi takım kazanırsa neler olur, beraberlik halinde neler olacak bir bakalım: Hilalspor'un play-off'a katılma şansını kazanması için Pazar günü kazanması gerekiyor. Diğer taraftan Türkiyemspor'un kazanması halinde, iki takım arasındaki fark 5 puana çıkacak ve Türkiyem'in play-off turuna çıkmasını sağlayacak üstelikte sezonun son maçında Adlershofer BC'ye karşı maç kaybedilse bile. Maç beraberlikle biterse bu durumda herşeyi son maçın sskoru belirleyecek. Hilalspor son maçını lider Stralau'ya karşı oynayacak.

Türkiyemspor vs. Hilalspor
Katzbach Stadyumu (Willy-Kressman Stadyumu)
Dudenstrasse 40, 10965 Berlin
10 Haziran 2018
14:00

Total Pageviews