Thursday, February 23, 2012

2012 Senesine Galibiyetlerle Merhaba

Türkiyemspor Berlin 1978 kurulduğundan beri en derin maddi sıkıntı yaşadığı dönemin içinde. Bu maddi kriz kulübü iflas sürecine getirdi ve bununla birlikte 1. Takımın da ligden çekilmesi kararının alınmasına neden oldu. Bu olaylar kulüpte derin bir deprem etkisi yarattı. Buna rağmen hala Türkiyemspor forması giyen Bayanlar ve Genç takımlarımız başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

2004 senesinde Türkiyemspor kulübü kızlara futbol oynama imkanı vermeye başladı, Üç sene evvel Türkiyemspor arması taşıyan ilk Bayan takımı sahaya çıktı ve Bezirksliga’da top koşturmaya başladı. Bezirkliganin 14. Haftasın da Türkiyemspor Frauenfussballclub FC (FFC) karşı karşıya geldi ve adeta bir zirve maçı oldu. FFC lider olarak Türkiyemsporun sahasına geldi. Türkiyem ise ikinci sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında mücadale 1:1 biterken, bu sefer Türkiyemspor sahada daha etkili olan takım oldu. Hemen hemen 90 dakika boyunca FFC takımını kendi sahasına hapsederken, Türkiyemspor´un 4 topu direkten döndü. Maçın tek golünü 20. dakikada FFC oyuncu kendi kalesine attı. Bununla birlikte Türkiyem bayan takımı tarih yazdı ve ilk defa lig liderliğinin keyfini yaşıyor. Bezirksliga’da artık Türkiyemspor 33 puanla namağlup lider durumda.

İsvan Demir’ yönettiği Türkiyemspor U19 takımı ligin ikici yarısına müthiş bir start verdi. Hazırlık döneminde Türkiye´nin Kemer ilçesini gelen Türkiyempor U19 2. Ligde (Regionalliga) yer alıyor. U19 kendi sahasında güçlü Doğu Alman takımı Dynmao Dresden ile karşı karşıya geldi. Türkiyemspor Dynamo´ya hiç bir şans tanımazken sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Maçı 3:1 alan Türkiyemspor 29 puanla üçüncü sırada yer alıyor ve şampiyonluk yarışını yenide ateşledi. Hafta sonu Türkiyemspor deplasmanda 4. Sırada yer alan RB Leipzig takımı karşı karşıya gelecek.

Rahim Duman tarafından yönetilen U17 ise bir başarı daha kazandı. U17 de 2.ligde (Rehionalliga) top koşturan genç takım zayıf rakibi FSV Zwickau karşısında rahat bir galibiyet aldı. 90 dakikanın sonunda 4:0’la galibiyete ulaşan Türkiyemspor 16 puanla 10 sırada yer alıyor.

Denetleme kurulu başkanı Ahmet Erbaş Bayan takımın ve gençlerin başarıları şöyle değerlendiriyor: ” 1.takımızın ligden çekilmesi bizi çok üzdü. Bundan dolayı gençlerin ve bayan takımlarımızın başarısına bakınca sevinç içindeyiz. Türkiyemspor için Genç ve Bayan takımlarımız ne kadar önem taşıyorlar hepimiz buna tekrar şahit olduk.”

Total Pageviews