Monday, March 31, 2008

Recht sieht anders aus

Türkiyemspor Fans protestieren mit einem Transparent, beim Oberligaspiel Türkiyemspor gegen den Spandauer SV (1:1) am 30.3.08 im Jahnsportpark, gegen die Entscheidung des Sportgerichts des NOFV, aufgrund dessen das Spiel gegen TeBe gewertet werden soll, obwohl TeBe einen Spieler einsetzte der gesperrt war. Türkiyemspor verlangen das geltendes Recht zu tragen kommt, womit das Spiel mit 2:0 für Türkiyemspor gewertet werden soll. Da Aufgrund der Regeln des NOFV der Einsatz eines Spielers der nicht spielberechtigt ist zu eben dieser Wertung führen sollte. Nur das Gericht entschied nicht nach seinen eigenen Grundlagen.

Friday, March 28, 2008

Skandal mahkeme kararı

Avrupa’nın göçmenler tarafından kurulmuş olan en başarılı futbol kulübü Türkiyemspor Berlin e.V. 30 yıllık tarihinde tekrar ağır ve haksız bir futbol mahkemesi kararıyla karşılaştı.


1991 yılında Türkiyemspor ikinci lige çıkmak için ciddi adımlar atarken, tartışmalı bir spor mahkemesi kararıyla bu başarısı engellendi. Berlin Futbol federasyonu futbol mahkemesi Türkiyemspor’a lisanssız oyuncu oynatmak sebebiyle ceza verdi, halbuki bu oyuncu için Türkiyemspor federasyondan sezon başında yazılı ve sözlü izin almıştı. Berlin Futbol federasyonunun o dönemki başkanı Türkiyemspor’un bir hata yapmadığını ve kural yanlışlığının olmadığını basında belirtmesine rağmen, kulübe aynı federasyon tarafından 3 maç tekrarlama cezası verildi.

Tennis Borussia 8 mart 2008 tarihinde oynanan karşılaşmada Türkiyemspor’a karşı cezalı oyuncu oynattı. Bunun karşılığında Türkiyemspor federasyona itirazda bulundu. Tennis Borussia, maç öncesi fedarasyona bu oyuncunun oynayıp oynamayacağı konusunu sordu, ancak oyuncu cezalı olmasına karşın fedarasyon’daki bir yetkili oyuncunun oynayabileceği konusunda izin verdi. Bu olay Türkiyemspor’un 1991 de başına gelenden farklı olmamasına karşın, federasyon herkesin beklentisinin aksine tekrar kararı vermemiştir. Mahkeme kararında yazılı olarak ilginç bir şekilde cezalı oyuncunun oynaması Tennis Borussia’nın ve oyuncunun ‘şansı’ olarak değerlendirilmiştir. Bu durum 1991 yılında Türkiyemspor’a karşı uygulanan yaptırımla tamamen ters düşmektedir.

Bu nasıl bir mahkeme kararı ve hukuk anlayışıdır ki içinde şans kelimesi geçebiliyor? Bu nasıl bir adalet ki, bir oyuncu cezalı değil iken oynamasından dolayı kulübü 3 maç tekrarla cezalandırılıyor, diğer yandan cezalı bir oyuncunun oynaması karşısında bir başka kulübe ceza verilmediği varken olay mahkeme kararında şans olarak değerlendiriliyor.

Biz buradan Futbol fedarasyonları’na sesleniyoruz, tüzükleri değiştirin ve bu paragrafı ekleyin :

Kanun 111- Maç skorlarının değerlendirilmesi ile ilgili kanunlar eğer itiraz eden taraf Türkiyemspor Berlin e. V. ise tamamen geçersiz sayılır ve herzaman Türkiyemspor Berlin e.V. mağdur duruma düşürülür.

Eğer bu önerdiğimiz madde yasaya eklenirse Türkiyemspor en azından spor mahkemelerin’den adil kararlar beklemez. Bizi asıl üzen bu kararın 1991 yılında olduğu gibi Türkiyemspor’un sportif başarı elde edip bir üst lige çıkmasını engelleme amaçlı olmasıdır.


Türkiyemspor Dayanışma ve Kalkınma Derneği

Thursday, March 27, 2008

T. Schlesinger im Interview

Der Vorsitzende von TUS Makkabi Berlin im Interview mit der WOZ. U.a. kam das Gespräch auch kurz auf Türkiyemspor zu sprechen. Hier das Zitat:

Machen türkische und arabische Klubs ähnliche Erfahrungen?
Ja, denen geht es genauso. Wir haben engen Kontakt zu Türkiyemspor, sie erleben rassistische Angriffe, wir antisemitische.


Der komplette Bericht ist hier zu finden;

"Keine Woche ohne Angriff "
wochenzeitung.ch - 27. März 2008, Donnerstag

Wednesday, March 26, 2008

Kommentar der FuWO

Hier ein Kommentar des angesehenen Sportjournalisten Raimund Wilhelm aus der Berliner Fußballwoche vom 25.3.08 .

Herr Wilhelm fasst ironisch die Situation zusammen die wahrscheinlich dazu führen wird, das Türkiyemspor obwohl im Recht, kein Recht zugesprochen bekommt.


Um den Artikel zu lesen auf den Bericht mit einem Doppelklick.

Thursday, March 06, 2008

Türkiyemspor : FC Union 1:3

Bericht von TV Berlin zum Pokalaus Türkiyemspors:







Berliner Pokal – Union schlägt Türkiyemspor - kewego
Berliner Pokal – Union schlägt Türkiyemspor - kewego

Berliner Pokal – Union schlägt Türkiyemspor - kewego
Berliner Fussball-Pokal - Viertelfinalspiel zwischen dem Titelverteidiger Union Berlin und der Mannschaft von Oberligist Türkiyemspor. Durchgesetzt hat sich am Ende der Favorit. 3: 1 siegte Union, und trifft im Halbfinale jetzt auf Verbandligist Hermsdorf. Aber dieses Ergebnis war längst nicht das einzige, was die Union-Fans im Jahn-Sportpark interessierte.

Total Pageviews