Tuesday, February 28, 2012

Türkiyem liderliğini korudu


Berlin Bayanlar BezirksLigi'nde 15. hafta mücadelesi tamamlanırken, Türkiyemspor Berlin namağlup liderliğini sürdürdü. Deplasmanda Stern 1900 takımla karşılaşan ve maçı 3:2 alan Türkiyemspor’un puanı bu sonuçla 36’ya çıktı.

Türkiyemspor’un armasını taşıyan ilk Bayan takım sadece bundan üç sene önce sahaya çıktı ve Bezirksligi'de top koşturmaya başladı. Son haftada mavi-beyazlı ekip FFC kulübünü 1:0 yenerek tarihinde ilk defa lider koltuğuna oturmanın keyfini yaşadı.
15. haftada Türkiyempor bayan takımı bu durumda ilk defa lider olarak sahaya çıktı. Deplasmanda SFC Stern 1900 isimli takım Türkiyemspor’umuzu konuk etti. Maç Pazar günü Berlin-Steglitz semtinde oynandı. SFC Stern takımı ligin alt sıralarında yer alıyor ve bu maça kadar sadece 12 puan toplayabildi. Sezonun ilk karşılaşmasına bu şartlar altında çıkan Türkiyemspor zor bir mücadeleden sonra maçı 3:2 aldı.
Maçta Stern 1900 takımı özelikle ilk yarıda daha etkili futbol oynayan takım oldu. Üst üste gelen gollerle maçın 2:0 oldu ve ilk yarı bu skorla Stern 1900’ün üstünlüğüyle kapandı.
Teknik Direktör Murat Doğan ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başladı ve sistem değiştirerek bambaşka bir takımı sahaya sürdü. Bu değişikliklerin ardından goller gelmeye başladı. Türkiyemspor maçın tamamen hakimi oldu. İkinci yarıda Anisa´nın iki golü ve Duygu´nun bu sene ki ilk golü ile skoru önce eşitleyip sonra da lehine çevirmeyi başardı ve sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. 3:2 kazanılan maçla birlikte Türkiyemspor liderlik koltuğunu korudu ve namağlup liderliğini sürdürdü.
Bezirksligi’ nde 15. haftadan sonra Türkiyemspor 36 puan sahip ve birinci sırada , Frauenfussballclub ise 35 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Thursday, February 23, 2012

2012 Senesine Galibiyetlerle Merhaba

Türkiyemspor Berlin 1978 kurulduğundan beri en derin maddi sıkıntı yaşadığı dönemin içinde. Bu maddi kriz kulübü iflas sürecine getirdi ve bununla birlikte 1. Takımın da ligden çekilmesi kararının alınmasına neden oldu. Bu olaylar kulüpte derin bir deprem etkisi yarattı. Buna rağmen hala Türkiyemspor forması giyen Bayanlar ve Genç takımlarımız başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

2004 senesinde Türkiyemspor kulübü kızlara futbol oynama imkanı vermeye başladı, Üç sene evvel Türkiyemspor arması taşıyan ilk Bayan takımı sahaya çıktı ve Bezirksliga’da top koşturmaya başladı. Bezirkliganin 14. Haftasın da Türkiyemspor Frauenfussballclub FC (FFC) karşı karşıya geldi ve adeta bir zirve maçı oldu. FFC lider olarak Türkiyemsporun sahasına geldi. Türkiyem ise ikinci sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında mücadale 1:1 biterken, bu sefer Türkiyemspor sahada daha etkili olan takım oldu. Hemen hemen 90 dakika boyunca FFC takımını kendi sahasına hapsederken, Türkiyemspor´un 4 topu direkten döndü. Maçın tek golünü 20. dakikada FFC oyuncu kendi kalesine attı. Bununla birlikte Türkiyem bayan takımı tarih yazdı ve ilk defa lig liderliğinin keyfini yaşıyor. Bezirksliga’da artık Türkiyemspor 33 puanla namağlup lider durumda.

İsvan Demir’ yönettiği Türkiyemspor U19 takımı ligin ikici yarısına müthiş bir start verdi. Hazırlık döneminde Türkiye´nin Kemer ilçesini gelen Türkiyempor U19 2. Ligde (Regionalliga) yer alıyor. U19 kendi sahasında güçlü Doğu Alman takımı Dynmao Dresden ile karşı karşıya geldi. Türkiyemspor Dynamo´ya hiç bir şans tanımazken sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Maçı 3:1 alan Türkiyemspor 29 puanla üçüncü sırada yer alıyor ve şampiyonluk yarışını yenide ateşledi. Hafta sonu Türkiyemspor deplasmanda 4. Sırada yer alan RB Leipzig takımı karşı karşıya gelecek.

Rahim Duman tarafından yönetilen U17 ise bir başarı daha kazandı. U17 de 2.ligde (Rehionalliga) top koşturan genç takım zayıf rakibi FSV Zwickau karşısında rahat bir galibiyet aldı. 90 dakikanın sonunda 4:0’la galibiyete ulaşan Türkiyemspor 16 puanla 10 sırada yer alıyor.

Denetleme kurulu başkanı Ahmet Erbaş Bayan takımın ve gençlerin başarıları şöyle değerlendiriyor: ” 1.takımızın ligden çekilmesi bizi çok üzdü. Bundan dolayı gençlerin ve bayan takımlarımızın başarısına bakınca sevinç içindeyiz. Türkiyemspor için Genç ve Bayan takımlarımız ne kadar önem taşıyorlar hepimiz buna tekrar şahit olduk.”

Wednesday, February 22, 2012

Siege zum neuen Jahr

Türkiyemspor lebt. Nachdem vor gut einem Monat das Insolvenzverfahren am Amtsgericht Charlottenburg eröffnet worden ist, starteten die Topteams des Vereins am Wochenende in die Rückrunde. Wenn das Herrenteam zur Zeit auch nicht mehr den Kiezklub vertritt, tragen die U17, die U19 als auch die Frauen Mavi-Beyaz mit Erfolg. Alle drei gewannen ihre Spiele am Sonntag, den 19. Februar; das Frauenteam errang gar die Tabellenführung ihrer Spielklasse.
Die von Rahmi Duman trainierte U17-Jugend sicherte sich mit einem klaren 4:0 über den Tabellenletzten der NOFV-Regionalliga FSV Zwickau den vierten Saisonsieg. Obwohl das Hinspiel in Sachsen noch mit 0:0 endete, stand der Erfolg dieses Mal zu keinem Zeitpunkt in Gefahr. Auch der Wechsel aus dem eisbedeckten Katzbachstadion auf den Kunstrasenplatz in der Blücherstraße bereitete dem Team keine Probleme, so dass sein technisch anspruchsvoller Fussball das Spiel dominierte. Nächste Woche geht es zum Auswärtsspiel beim Herbstmeister von Hansa Rostock. Vielleicht kann den 16 Punkten auf Platz 10 (Torverhältnis 22:27) ein Auswärtspunkt zugefügt werden.

Die U19 unter der Leitung von Isvan Demir startete ebenso erfolgreich in die Rückrunde der Spielzeit 2011/2012. Auch sein Team musste auf den Kunstrasenplatz in der Blücherstraße wechseln, um gegen Dynamo Dresden anzutreten. Dabei sprang ein ebenso klares 3:1 heraus, womit sich das Team auf Platz drei der NOFV-Regionalliga mit 29 Punkten vorschob. Einem 2:0 zur Halbzeit folgte zwar der Anschlusstreffer der Gäste, doch das Team blieb besonnen und fuhr den Dreier sicher nach hause. Zudem ist Tuchfühlung zur Spitze da: Nur vier Punkte fehlen auf die Tabellenführer aus Jena. Nächste Woche kommt es zu eine Topduell der Liga, wenn RB Leipzig (Platz 4) unsere Kicker empfängt.

Für die Top-Nachricht des Wochenendes sorgte jedoch das Frauenteam. Denn schon im ersten Spiel des neuen Jahres kam es zum Duell zwischen unseren Spielerinnen auf Platz 2 und dem FrauenFussballClub Berlin auf Platz Eins. Unser Team übte trotz des kalten Wetters von Beginn starken Druck auf die Gegnerinnen aus, erspielte sich eine Vielzahl von Torchancen, konnte jedoch keine nutzen. So musste ein Eigentor nach einem Abstimmungsfehler in der Abwehr des FFC für die Führung und den gleichzeitigen Endstand von 1:0 sorgen. Damit hat sich die Tabellensituation gedreht: Türkiyem auf eins, 33 Punkte und bisher keine Niederlage. Trainer Murat Dogan zeigte sich glücklich nach der Partie: „Mein Team hat stark gespielt und die Partie dominiert. Wir haben viele Chancen liegen lassen, doch jetzt zählt, es die Tabellenführung zu verteidigen.“
Türkiyemspors Aufsichtsratsvorsitzender Ahmet Erbas zeigte sich ebenso erleichtert nach den Partien: „Der Verlust des Herrenteams hat den Verein getroffen. Doch freuen wir uns über die vielen erfolgreichen Teams, wie sie heute zu sehen waren. Er zeigt den Stellenwert des Jugend- als auch des Mädchen- und Frauenfussballs für Türkiyem.“

Total Pageviews