Friday, December 23, 2011

Türkiyemspor ligden çekiliyor


Alman Başkentinin futbol kulübü Türkiyemspor Berlin A takımı Kuzey-Alman federasyonun Oberlig´ inden çekiliyor. Ligden çekilmesi ‘’adli tasfiye’’ ye başvurulmasının sonucudur. Genç ve Bayan Takımları 2011-2012 sezonlarında oynamaya devam edecekler ve bu karar onları bağlanmıyor.

İki hafta evvel Türkiyemspor Berlin ‘’adli tasfiye’’ de bulundu, bu süreç sırasında ligden çekilmek ve çekilmemek çok tartışıldı. Birçok hayranı için bu trajik bir karar, ama iflas davası başvurusuyla birlikte acı kararlar ortaya çıkabilir. Karar verildi ve ligden çekiliyor. Bununla birlikte 16. haftada Greif Torgelow isimli kulüple oynadığı maç 2011-2012 sezonundaki son maçı oldu. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Geçici Tasfiye Memuru Sebastian Laboga paraşütün ipini çekti. "Amacımız iflas işlemlerinin uygulamasıdır. Zaten mahkeme bizim başvurumuzu kabul ederse otomatikman ligden düşmüş oluruz. Bunula birlikte A Takımımız en masraflı bölümümüzdür. Hem sportif hem finansal sebeplerden dolayı ligden çekilme kararı aldık ", Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Erbaş süreci böyle ifade etti.

1978 yılında kurulan futbol kulübü 80'li yıllarda, oynadığı başarılı futbol sayesinde rekor bir hızla bugüne kadar Alman Amatör Futbol Liglerinde en yüksek seviyelere ulaştı. Binlerce taraftar önünde profesyonel liglerin kapılarını çalmaya başladı ve 2008-2011 senelerinde yarı-profesyonel Regionallige kadar yükseldi ve top koşturdu. Bugün kulüp yetkilileri amatör ve profesyonel futbol arasındaki uçurumun karanlık yüzü ile karşı karşılaştılar. "Profesyonel futbol rüyamızı dondurduk." Diyen Ahmet Erbaş’ı Geçici Tasfiye Memuru Laboga tamamlıyor: "Oberlig’ den A takımını geri çekmek kaynağa ihtiyaç duyulan bir çok mali soruna rahatlama sağlar. Seyahat giderleri, oyuncu maaşları ve stadyum kiraları gibi yüksek harcamalar kulübün ayakta kalması için ağır bir yük oldu. Türkiyemspor yaşatmak için, şimdi altyapıya ve sosyal projelere konsantre olmak gerekir.

Türkiyemspor ligden çekilmesi ile birlikte Oberlig’ in 2011-2012 sezonunda tek küme düşen takım belli oldu’’ Türkiyem’’.Sezon süresince oynadığı bütün maçlar silinecek ve Mavi-Beyazlı kulüp ligin sonuncu sırasında şu andan itibaren yer almakta. Ahmet Erbaş’ a göre "İflas davasının açılmasıyla birlikte 2012-2013 sezonunda yeni bir başlangıçla Alman başkentinin Berlin-Liginde ‘de A takımıyla sahaya çıkmayı hedefliyoruz. O tarihi kadar kulübümüzün yeniden düzenlemeyi başarması lazım. " Bu demek ki A Takımın ve Genç Bölümün çalışmaları ile koordine edilebilir. Ayrıca kulübün merkezi olan Berlin-Kreuzberg semtinde tekrar sahaya kavuşması sağlanabilir ve bununla birlikte mahalle ve kulüp arasında doğan sinerjiden Türkiyemspor faydalanabilir.

Total Pageviews