Friday, January 29, 2010

Türkiyemspor Berlin Türkiye´ye geliyor

Avrupa´nın en basarılı göçmenleri tarafından kurulmus olan ve Almanya´da Regionnallig´de yer alan futbol kulübü Türkiyemspor Berlin’in Türkiye hasreti artık sona eriyor. Bu hasret; 30.Ocak Cumartesi saat 23.50´de sonra, Türkiyemspor Berlin’in Antalya havalimanına inmesi ve Türkiye’de bir hafta kamp yapmasıyla sona erecek.

Türkiyemspor 30-Ocak- 6 Şubat arasında, bazı yöneticilerle birlikte tam kadro olarak konaklayacak.

Regionallig´e ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlanmayı hedefleyen, Türkiye´de de tanınan deneyimli Türkiyemspor hocası Taşkın Aksoy, takımla günde üç antrenman ve bir hafta içersinde üç dostluk maçı yapmayı planlıyor. Dostluk maçları içeresinde çarsamba günü saat 14´de Güney´in flaş takımı Tekirova Belediyespor bir dostluk maçı düzenlenecektir.

Thursday, January 28, 2010

Türkiyemspor´a Türkiye´den üç transfer

Almanya´da Regionalig´de yer alan Türkiyemspor ara transferler yaparak Türkiye´den güç kattı. Forvet oyuncular Deniz Aydoğdu ( Balıkesirspor) ve Demircan Dikmen (Antalyaspor) ve orta saha oyuncu Serdar Günes (Ankaraspor) artık Türkiyemspor forma giyerek Berlin kulübüne destek verecekler. Cihan Doğan ve Konstantin Filatow Almanya´dan tranfer edildi. Ve kadro içinde yer alan futbulcu sayısı 26’ya yükseldi. Menejer Fikret Ceylan Türkiyemspor´un transfer poltikasını şöyle değerlendiriyor: “ Biz Almanya´nın başkentinin üçüncü büyük takımıyız. Yaptığımız ara transferlerle Berlinde doğan ve büyüyen beş futbolcu ile anlaştık. Ne mutlu bize.”

Tuesday, January 12, 2010

Mavi-beyaz Karadamı olurmu?


Sender Freies Neukölln'ün 8 ocak yayınladığı "weekly edition 5" programında Türkiyemspor taraftarları sevilen görüntüleri yer alıyorlar. Koskoça karadam işte Türkiyemspor taraftar atkısı giyor. İşte MAVI-Beyaz ....

Bütün programı burda izlenebilirsiniz ...

Weekly Edition 01/08/2010 from Retsina Film on Vimeo.

Başkanımız TV-Berlin´de


Türkiyemspor Berlin Başkanı Celal Bingöl, TV Berlin isimli özel televizyon kanalına röpotaj verdi. 8 Ocak´da yayınlanan “Frühstück-Café Sporttalk” programında Baskanımız, Florian Grossert´in transferini, gelecek adımları ve Regio-Cup salon turnuvasında değerlendirdi.

Başkanımızın TV-Berlin´e verdiği röportajı buraya tiklayarak internet ortamında izleyebilirsiniz.

Sezon hazırlıklarına start verildi.

Türkiyemspor Berlin 2009-2010 sezonunun ikinci yarı hazırlıklarına resmen 11. Ocakta başladı. Hemen hemen her gün çift antrenmana çıkan Türkiyemspor´un hedefi belli: Lig´de kalmak.

Malesef Türkiyemspor´a 32. yıldır Berlin Büyükşehir yada Kreuzberg-Freidrichshain yerel belediyesinden bugüne kadar kendine ait bir antrenman sahası verilmedi. Bugün Almanya´da ilk dört lig´de oynayan Türkiyemspor Berlin farklı semtlerde ve sahalarda antrenman yapmak zorunda kalan ve kendi sahası olmayan kulüptür.

Bundan dolayı hazırlık maçlarını üç farklı yerde ve birbirinden uzak olan tesislerde gerçekleştiriyor. Sabahleyin Türkiyemspor Kynaststraße ßdeki sahada antrenmana çıkıyor. Kynaststraße´de hala yerel siyasetçiler verdikleri sözü yerine getirmediği bu yüzden de ışıklandırma sistemi kurulmadığı için Türkiyemspor akşam saatlerinde ki antrenmanlarını da Jahn-Sport Park´ta ve Sportforum´da yapıyor.

Menajer Fikret Ceylan bu durumu bir dezavantaj olarak değerlendiriyor.” Bunlar bizim dışımızda oluşan şartlar ve bizim işimizi zorlaştırıyor. Nasıl Regionnalig´e uygun hazırlanabilir ki, sürekli farklı bir sahada antrenmana çıkıyoruz. Futbolcularımız sahalara ulaşmakta zorluk çekiyorlar ve bizim çalışma saatlerimizi bir anda değiştirebilirler. Türkiyemspor´a yakışan bir saha gerekli, bir yuva lazım, bunu senelerdir siyasetçilere anlatıyoruz.”

Hazırlık süresince çeşitli hazırlık maçlarına çıkacak olan Türkiyemspor’un programı şöyle:

17.01.2010 Eintracht Mahlsdorf – Türkiyemspor
20.01.2010 BFC Dynamo – Türkiyemspor
23.01.2010 Erzgebirge Aue – Türkiyemspor
24.01.2010 Hansa 07 – Türkiyemspor
26.01.2010 Lichterfelder FC – Türkiyemspor
28.01.2010 Köpenicker SC – Türkiyemspor
30.01.2010 BFC Victoria - Türkiyemspor

Realität der Diskriminierung in Deutschland

Benachteiligungen aufgrund von Alter, Behinderung, Geschlecht, Hautfarbe und ethnischer Herkunft sowie sexueller Identität sind gesellschaftliche Realität.

Die unterschiedlichen Arten und Häufigkeiten von Diskriminierung sind jedoch bislang wenig untersucht. Ziel des Forschungsprojekts ("Realität der Diskriminierung in Deutschland", wird bis Ende Februar 2010 an der Freien Universität Berlin durchgeführt) ist es, diesen Forschungsstand zu verbessern und dadurch die Informationsgrundlage für zukünftige rechtspolitische Diskussionen zu erweitern.

Die Ergebnisse sollen zur Sensibilisierung gegenüber diskriminierenden Verhaltensmustern und zu deren Abbau beitragen.

Um die Situation in Deutschland möglichst wirklichkeitsnah zu erfassen, wird nicht nur die Rechtsprechung zum Antidiskriminierungsrecht ausgewertet, sondern es werden RichterInnen, RechtsanwältInnen, Antidiskriminierungsstellen und Verbände zu ihren Erfahrungen mit Diskriminierungsfällen befragt.

Darüber hinaus ist auf der Webseite (www.diskriminierung-in-deutschland.de) ein Online-Fragebogen eingestellt, mit dem Diskriminierungsfälle anonym mitgeteilt werden können.

Die Forschungsgruppe ist über rege Teilnahme dankbar.

Sunday, January 10, 2010

Türk spor kulüpleri uyuma engel mi ?

Bugünkü Hürriyet gazetesinde Celal ÖZCAN bu konuya ilgi veriyor.

Türk spor kulüpleri uyuma engel mi ?


AVRUPA’daki spor kulüplerimiz hiç abartısız, çok büyük başarılara imza attı. Doğru dürüst bir tesisi bile bulunmayan bu amatör kulüplerimiz dünya çapında yıldız futbolcular yetiştirdi. Türk Milli takımının en başarılı yıldızları Almanya kökenli. Bunların çoğu amatör Türk futbol kulüplerinde yetişti. Türk milli takımının futboldaki başarı tarihi Almanya’da yetişen futbolcularla başladı. Bugün Almanya’da birinci lig takımı Stuttgart’ın golcü futbolcusu Cacau, milli yıldız İlhan Mansız, Volkan Yaman gibi isimler Münih Türkgücü’nden, Ümit Karan Türkiyemspor’dan çıktı. DEVAM >>>

Florian 2. Lig´e yükseldi



Türkiyemspor Berlin 2009-2010 Regionallig´in ikinci yarıya hazirlanırken defans oyuncusu Florian Grossert´suz antrenmana çıkıyor. 24 yaşındaki tecrübeli iç defans oyuncusu Türkiyemspor´dan ikinci Lig´de oynayan Hansa Rostock takımına transfer oldu. Florian Grossert 2011´e kadar kontrat imzaladı.


Bu güncel transfer gösteriyorki, yüksek liglerde oynayan takımların sürekli Türkiyemsporu takip ettiğini ve bundan dolayı genç dinamik olan futbolcuların kariyeri icin, mavi-beyaz kulübün ideal bir platform oldugunu ıspatlıyor. En son 2008 senesinde Türkiyemspor takım futbolcuları Leon Balugen ve Kwasie Boachi Hannover 96 transfer edildi.

Türkiyemspor, 2008 yazında 1. FC Gera takımdan Türkiyemspor´a gelen, defans oyuncusu olarak oynadığı 38 macta 11 gol kayıt eden, Florian Grossert´in tranferi dolayısı ile gurur duyuyor, Florian´a gösterdigi perfomans icin teşekkür ediyor ve Florian Grossert´e gelecek futbol kariyerinde bol şanslar diliyor.

Friday, January 01, 2010

Sender Freies Neukölln´den maç görünteleri

Türkiyemspor destekleyici olarak bilinen Sender Freies Neukölln grubu´nu haftalık video bülteni yayını başlamaştır.
Sender Freies Neukölln´ın “weekly edition” isimli programında oldukça ilginç bir tarz ile ”Gentrifikation” konusu eliştiriyor. Siyaset ağırlık olan programında Türkiyemspor´un maç görüntüleride yer alıyorlar. Alman futbol federasyon Regionalliga´nın yayın hakları Alman Devlet Televisyon kanalları verdiği için, Sender Freies Neukölln maç görüntüleri akıllıca bir Foto-Yayın haline getirip yayın hakları birazda olsa ciğniyip Türkiyemspor taraftarları mutlu ediyor.

Freies Neukölln´in son iki Türkiyemspor haberleri burda izlenebilirsiniz.


Türkiyemspor Berlin - VfL Wolfsburg II from Retsina Film on Vimeo.



FC St.Pauli II - Türkiyemspor Berlin 31.10.2009 from Retsina Film on Vimeo.




Bütün programı burda izleme fırsatı var:


Weekly Edition 12/11/2009 from Retsina Film on Vimeo.



Weekly Edition 12/18/2009 from Retsina Film on Vimeo.

Total Pageviews